+36 30 436 5844 (605)
webshop@lochner.hu
VideoSecurity Blog

Mit jelent a Turbo HD és az X?

Levi
2021.01.27 12:52
Mit jelent a Turbo HD és az X?

A Hikvision TurboHD sorozat csúcsa az X. No de mit is jelent ez a gyakorlatban ?

Hosszú út vezetett az első Turbo HD szériától az aktuális, ötödik generációt jelentő X-ig. Az egész az első, 1.0-s termékekkel kezdődött, amelyek behozták a kínálatba a FullHD 1080p videót H.264-es kódolással. Az utóbbi pár évben sorra mutatkozott be a termékvonalban a true 4k videó vagy például az intelligens technológiák mint az AcuSense.

Hogy mit hozott az ötödik, X generáció ?

A gyártó szavaival élve az eddigi passzív biztonságot szeretné aktív biztonsággá változtatni azzal, hogy minden eddiginél gyorsabban történik az események felismerése és a kapcsolt eszközök közötti kommunikáció.
Mindezt az új modellek szorosabb egységként való működésével és komplett megoldás szemléletű tervezéssel elérve.

Több szem többet lát elvet követve a Dual Detection rendszerben a kamerába és a rögzítőbe egyaránt beépített intelligens Acusense és más detektáló algoritmusok együttműködnek a gyorsabb és biztosabb detektálásért. Felhasználva a kamera azonnaliságát, mint az első védvonal amin a videó áthalad, és a nagyobb számítási kapacitást amivel a második védvonalként funkcionáló rögzítő rendelkezik.

Mivel az összes eszköz kapcsolatban van a cég internetes szolgáltatásaival, így bármelyik ponton történik meg a felismerés, egyből, már a kamerából is érkezik a riasztás, akár közvetlenül az okostelefonra is a HikConnect vagy iVMS alkalmazáson át.

Életből vett példa egy TurboHD X képes rendszerre:

Ügyfelünk lakóházára szereltünk fel egy prémiumabb elemekből álló THD X rendszert, két DS-2CD2T26G2-2I kamerát 2.8mm-es látószöggel, és csatlakoztattuk őket egy switch-en át az iDS-7204HQHI-M1/S rögzítőbe: