+36 30 436 5844 (605)
webshop@lochner.hu
VideoSecurity Blog

Mi a különbség az analóg és IP kamera között?

Videoprofesszor
2021.07.19 09:00
Mi a különbség az analóg és IP kamera között?

Biztonsági kamera vásárlásán töröd a fejed, de nem tudod, hogy mi a különbség az analóg és az IP kamera rendszer között? Mai cikkünk Neked szól.

Képminőség

A legfőbb különbség, amit kiemelnénk, az IP kamera rendszer és az analóg megfigyelő rendszerek között az a képminőség, mert amíg az analóg kamera felbontása 420 és 700 pixel között mozog, addig az IP kamerák felbontása 1,3 megapixeltől kezdődik. Ebből adódóan a hagyományos kamerára inkább az alakfelismerés jellemző, az IP megapixel nagy felbontású kamera viszont már képes a tiszta arcfelismerésre is. Mivel nagyobb a felbontása az IP kamerának, így számos képi információt tudunk felhasználni belőle, és lényeges jobb zoomolási lehetőséget nyújt.

Csatlakoztatás

Az analóg rendszernél a kamerák egyesével közvetlen összeköttetésben állnak a rögzítő egységgel, vagyis egy jelkábelen kapcsolódnak. Tehát ahány kameránk van, annyi jelkábel összecsatlakoztatása szükséges az analóg kamera kapcsolódásához. Az IP kamerarendszernél viszont nem kell minden kamerát közvetlenül a rögzítőbe csatlakoztatnunk, vagyis a kamerák és a rögzítő is egy routerhez vagy switch-hez csatlakozik számítógépes hálózaton keresztül.

Internet elérés

Távoli elérést szeretnénk? Más helyszínről ellenőriznénk a kamera által rögzített képfelvételeket? Ebben az esetben mindkét megfigyelő rendszer tekintetében elengedhetetlen az internet használata. Telefonunkon, tableten vagy számítógépen keresztül meg tudjuk nézni az élő képet, visszajátszhatjuk a már rögzített képeket, esetleg mozgathatjuk motoros kameráinkat.

Összességében fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az analóg kamerákat technikai korszerűsítés következményeként váltják fel az IP kamera rendszerek, amelyek sokkal tökéletesebb képminőséget és nem utolsó sorban esztétikusabb megjelenést biztosítanak használójuk számára.

Kamera megoldásokért keresd szakértő kollégánkat a +36-30/436-5844 (605) telefonszámon vagy írj nekünk a webshop@lochner.hu e-mail címre!