+36 30 436 5844 (605)
webshop@lochner.hu

IP kamera

Az IP kamera fontos előnye, hogy a felbontásának és képminőségének köszönhetően tisztább és élesebb képet kapunk digitálisan, mint egy ,,hagyományos'' analóg kamera esetén.

Egy fejlettebb IP kamera már saját memóriával és olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, mint a videó mozgásérzékelés, a kamera mozgatásának lehetősége (pl. speed dome IP kamera esetén), automatizált videó rögzítés, vagy riasztóval egybekötve jelez betörés esetén. Néhány éve jelentek meg az intelligens IP kamerák, olyan szolgáltatásokkal, mint az arcfelismerés, a vevőszámlálás, vagy a közúti záróvonal átlépésének figyelése.

Vezetékes, vagy Wifi kamera?

Otthoni kamera vásárlásakor jogosan felmerülő igény, hogy ne kelljen vezetékekkel "elrondítani" a lakást.
Erre lehet megoldás a vezeték nélküli WiFi kamerák használata, ezek esetében nincs szükség az internetkapcsolatot biztosító UTP kábelre. 
Azonban míg a vezetékes kamerák tápellátása az adattovábbításra is használt UTP kábelen keresztül történik, addig a WiFi kameráknál külső tápegységet kell használni, így a kábeleket nem lehet teljesen elkerülni.
Vezeték nélküli kamera vásárlása előtt fel kell mérni, hogy az adott helyen milyen WiFi jelerősség érhető el, illetve a mennyire terhelt ezek nagyban befolyásolják  a megfelelő használhatóságot.